CARA DAFTAR AHLI SHAKLEE PERCUMA!

Nak Join ahli Percuma tapi tak tahu cara? sini ada jawapannya ^^

PETUA HILANGKAN DEMAM SELSEMA DENGAN CEPAT

Nak tahu petua orang dulu-dulu dan petua moden sekarang untuk demam selsema..jom check it out ^^

MENU DIET SARAPAN PAGI POPULAR

Menu Sarapan pagi kami yang popular semestinya Set Mighty Triple Gems ^^

PANDUAN SET KULIT CANTIK SHAKLEE

Jom jengah macam mana nak cantik bermula dari dalam ^^

Thursday, 1 January 2015

Promo Shaklee Januari 2015

Promosi Shaklee Januari 2015


Vivix (150g)

 Vivix adalah Penemuan Revolusioner oleh Shaklee (Kod Produk:10320 (150ml))

 Beli 6 Percuma 1 ( Jimat RM475 + Free Membership + Cash Rebate ) !!!

Beli DwiPek Jimat 5% offer !!! ( Free Membership + Cash Rebate )

(klik untuk info lanjut)


Bestiesheteen
Promo ShakleeJanuari 2015 - Vivix



Alfalfa ( 700 Tablets & 330 Tablets) 

 Alfalfa Complex adalah Sumber Nutrien & Klorofil Asli (Kod Produk:10159 (330 tablet), 10162 (700 tablet))

 Beli 6 Percuma 1 ( S jimat RM 53.75/ L jimat RM 97.50) !!!

 Beli Dwipek Jimat 5% !!!


Bestiesheteen
Promo shaklee Januari 2015 - Alfalfa (L) & (S)




Chewable Vita-Lea For Children ( 60 Tablets)


 Vita-Lea dengan peningkatan formula untuk anak-anak

 Beli 3 Percuma 1 !!! ( Jimat RM 111 )

(klik untuk info lanjut)



Bestiesheteen
Promo Shaklee Januari 2015 - Chewable Vita-Lea


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Apa tunggu lagi? promo valid sampai 31 januari 2015 SAHAJA !!!! dapatkan segera dari kami Pengedar Shaklee Skudai anda whatapps/telegram/massage Aten 011.2769.4417/Nazri 012.740.2053

Tuesday, 11 November 2014

Kenapa Tiba-tiba Berubah?

Just Like Seasons, People Change - Picturequotes.com


Aarghh..rindunya dekat diary blog yang dah lama tak berupdate ni..hehe..selamat bukak tak bersarang..menghilang sekejap sebab entah la ek, tak faham dengan diri sendiri..manusia boleh berubah macam musim juga..tapi perubahan tu positif ke negatif? Jom cercite dengan kita ☺️

Dear Diary,
12 November 2014


Sumber -google


Setiap hari kita bermonolong dengan diri sendiri..cakap sensorang tiap kali..macam orang dah tak betul gayenye..hehe..


"Kenapa dengan aku ni? Kenapa aku dah tak macam dulu lagi? Kenapa aku berubah? Kenapa? Kenapa? Kenapa?"


Macam tu lah lebih kurang..drama sangat uollss..semenjak dua menjak ni..kita dah tak minat apa yang kita minat dulu..kita ni suka jalan-jalan..boleh gila kalau duduk rumah seharian tak tengok dunia luar..tapi sekarang terperap dok kat bilik seharian pun tak rasa pape..pelik! tak faham..Lagi satu, Kita ni tak suka makan makanan yang pedas-pedas sebab kita sedar diri kita tak tahan dengan pedas..tapi lately ni makanan pedas kita makan macam tak ada apa-apa yang berlaku..lagi tak puas hati bila orang cakap pedas tapi kita tak rasa..tidak!! Deria rasa ni dah hilang ke mana..kenapa jadi macam ni? Nak makan ikan kering la, sambal belacan la, tu semua makanan yang jarang kita makan..jangan kata jarang lah..setahun pon tak sekali makan..boleh kira pakai jari tangan tak sampai jari kaki pun..kenapa berubah drastik sangat ni..tetiba cerita-cerita macam tak boleh terima diri sendiri macam ni..ok nak telan Sustained Release Vitamin C dan Vitalea Iron Formula multivitamin dulu..dah lega..Yang paling tak boleh bla, tetiba suka giler membaca..aku kah ini? hahaha..adeyh..habis buku-buku yang dah bekurun beli tak baca..siap dah khatam..curlass ngko..hehe..



Sumber -Google


Bila bangun dari tidur, badan rasa sakit-sakit terutama sekali pinggang..macam kena perah rasa pinggang ni..jadi sebelum tidur kita wajib telan Ostematrix Shaklee..baru bangun badan sedap sikit rasa..tak berapa sakit sangat..kadang-kadang dengan perubahan fizikal ni kita jadi stress dan tak puas hati dengan diri sendiri dan sakit kepala menyerang..kalau stress-stress sangat pun tak bagus untuk kesihatan kan..selamat ada teman setia B-Complex..telan sebiji dan rest..hormon malas letih dah suka baring je menyelubungi diri..kalau dulu bangun pagi menyapu, mengemop, cuci baju sidai baju..tapi sekarang? Bangun je pastu tidur balik..berat mata nak bukak..rasa bantal, tilam, selimut tu melambai-lambai untuk digunakan..tak bagi bangun langsung..ish-ish-ish..kenapa lah berubah macam ni..selera makan sekejap macam monster, sekejap tak ada selera nak makan langsung..disebabkan Meal-Shakes kesukaan ke yang menambah selera makan ni? ☺️



Sumber - Google

Kadang-kadang tekak tak terima makanan yang kita makan, jadi loya dan nak muntah..sampaikan Peppermint Ginger Plus menjadi pilihan kita untuk mengatasi masalah tu. Mungkin lepas ni, kita perlukan Omega Guard untuk sel-sel otak kita berhubung dengan baik..hehe..sebelum perubahan ni lebih drastik lagi..dan membuat orang lain lebih tak faham dengan kita expecially suami sendiri..kita nak tanya kat korang..korang ada tak simptom-simptom perubahan macam kita? Kalau ada jom lah PM kita..boleh kita kongsi dan dapat jawapannya ☺️ Lega sudah sesi meluah perasaan dah habis..nanti kita cerita ikhtiar pulak untuk perubahan diri kita yang tak disengajakan ni..tata..Assalamualaikum ^^







Aten Bestie
13.02 12/11/14


Tuesday, 28 October 2014

5 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Happiness does not come from doing easy work but from the afterglow of satisfaction that comes after the achievement of a difficult task that demanded our best.
Happy? Yupsss! Sangat happy dengan 'pekerjaan' kami sekarang. Walaupon gaji tak fix, struggle untuk income lebih, berjaga lewat malam, buat coaching, motivate diri, motivate kengkawan, tapi puas hati sangat-sangat. Ever wonder why? Jom Mashy nak story siked! Heehhehe. Ni final entri untuk cabaran blogging taw, excited dia kemain lagi, malam sebelum due date publish Mashy dah mengarang ni hehehe. Kalau-kalau mengarut, sorry taw heheheh (mood mabuk laut)


Dear Diary,
29 Oktober 2014

Shaklee selalu keluar kat paper kan? Rasanya nak cerita benefits join Shaklee ni dah bersepah jadi buah mulut orang. Mashy stalk bloger dari kalangan SID, rata-rata cerita tentang bonus, income, kesihatan, betapa awesomenye supplement sampai bila SID up story pasal kelebihan vitamin, semua readers agree. Kalau boleh nak list semua vitamin jadi feberet hehehhe.  Tu baru pasal supplement, belum masuk bab, pergi oversea tajaan Shaklee, Umrah tajaan Shaklee, eh memacam lagi lah. Teruje gile bila baca heheheh. So tak banyak nak Mashy ulas kat entri ni, (mommy ateen pon dah ter up kelebihan kat entry sebelum ni, saje lettew dengki iolls muehehehheee *mintak kene geget itu orang) Mashy cume share pengalaman kenapa lebihnya jadi SID ni! 

#Menerima dan Menyampaikan Sebelum jadi SID dulu, dalam kepale otak ni, story pasal ubat atau vitamin ni hanya kehidupan kelompok doktor berijazah dan master dalam ilmu orang sakit je. Rupa-rupanya, tak payah jadi dokter pon, kita masih boleh dan perlu tahu macam-macam tentang kesihatan. After all, kalau bukan diri sendiri yang jaga kesihatan diri, takkan nak mintak jiran kampung sebelah jagakan pulak ye idok?? Once dapat je apa-apa ilmu, contohnye lah kan, ilmu bahawasanya kolestrol hanya terdapat pada makanan yang bersumberkan haiwan (daging, ayam, itik dan sbg nya) dan bukan dari sumber tumbuhan (santan), cepat-cepat rasa nak bagitahu kat mak, ayah, paklong, makngah, pokde, jiran sebelah, kawan sekolah, yang diorang tak payah risau kalau makan kari yang bersantan sebab santan takde kolestrol tapi berkalori tinggi je, cuma dagingnya ade kolestrol laa kan hehehhe. Macam tu gak bab vitamin, cara diet sihat dan lain-lain lagi. Kita terima ilmu, terus pas kan kat lain-lain. Gossip berjemaah yang tak mendatangkan dosa! Curlass ngko!

sharing & coaching


#Tak terikat - Bebas SID bebas memilih. Yupss, semua orang suka kebebasan kan? Dalam Shaklee, Shaklee tak aturkan dengan siapa kita nak join sebelum mendaftar. Siapa nak jadi cikgu kita? siapa guide kita? siapa yang bantu kita? SID bebas memilih sekaligus menentukan perjalanan keahlian they'olls, samaada nak consume sendiri tetapi masih mendapat konsultansi ekslusif dari upline, atau nak lagi gempak, join sekaki dengan upline, bina empayar perniagaan sendiri. Kalau rasa macam syiok je join team kuat mencapub (cari publisiti terhormat) macam team weo'lls, uolls yang decide. Hehhehehe. 

team kaki selfie kaki wefie

#Dunia dapat! Akhirat pon dapat! Yang ni syiok! Sepanjang jadi SID, Mashy pernah dilamar oleh Usahawan MLM dari peruasahaan yang lain, malangya tak macam Shaklee lah senang cite! Semua story nak up je, cerita nak Bently je. Beg dengan baju nak Gucci je. Jauh beza dengan Shaklee, dengan team yang Mashy join ni, Alhamdulillah. Bukan lah pro-Shaklee, cuma ada masa, kita tahu kat mana kita patut berada. Bukan semua boleh dibeli dengan duit, termasuklah amalan kita, bekalan nak bawak balik 'sana' nanti. So nak review siked je ae? RGLFighters salah satu team dibawah naungan CahayaVitamin.com memang best! Kenapa best? Sebab selalu remind team members bab Dhuha tiap pagi, Tahajud tiap malam, zikir, amalan mudahnya menjemput rezeki, zakat dan lain-lain lagi. Haaa inilah sebabnya, bila join ahli dibawah team yang awesome, Dunia dapat, Akhirat pon dapat! InsyaAllah. Kalau tak jadi ahli, tak tahu, betul tak?? 

#Tiada Masalah Masa Kekangan waktu kerja? Definitely NOPE and it's for sure! Kalau sebelum ni Mashy bangun subuh sebab terkejar-kejar nak masuk kerja, nowadays, lepas subuh boleh dhuha, boleh take time sedut aura positif, tulis kata-kata semangat kat buku magic (diary), dah tenang dah senang, assist inquiries and order, takde orang tetapkan waktu rehat kita. Agak-agak penat, rilex kejap, then proceed balik. Apedehal? Agak-agak letih, amek short break macam kitorang buat hari ni. Hari ni, lepas penat dua hari layan event, kami-kami layankan hero lepas gian memancing. Best kan? Kita manage timing kita. Sambil 'break' masih boleh promo, dan buat sharing. Teknologi hujung jari, nak order online pon no hal insyaAllah. 














#Bina Jaringan  Alhamdulillah, since join jadi SID, Mashy build jaringan atau bahasa omputihnya network baru. Kenal kawan-kawan baru, jumpa orang baru, jumpa pelanggan baru, jumpa cabaran baru. Semuanya sedikit sebanyak memberi impact dalam perniagaan, dan sedikit sebanyak membantu dari macam-macam sudut. Lebih besar jaringan, lebih besar target dan margin pelanggan sasaran. Bila join ahli je, Mashy diperkenalkan dengan nama-nama besar dalam empayar MLM,dibawa bertentang mata dengan Great Upline, kalau ada rezeki insyaAllah nak jumpa pulak dengan owner atau pemegang syer terbesar dalam Shaklee! Aaamiinn. Mana tahu, lebih ramai kita jumpa, lebih banyak ilmu kita boleh kutip. 


#Lonjakan Paradigma  Last but not least, Lonjakan Paradigma diri! Bukan anjakkan taw, tapi lonjakan! Sebelum join SID dan memilih untuk berniaga atau bekerja sendiri, hati Mashy 'mati', hanya bergantung harap pada gaji. Takde inisiatif nak memajukan diri, hanya berharap kemajuan orang atasan, kot-kot bos kaya, kot-kot bos nak bagi bonus lebih. Yang kita tahu, cukup bulan bos bagi gaji, cukuplah makan apa yang ada nanti. Tapi once dah join Shaklee, join team pilihan ni, pushing factor yang ada memang memerah kekreatifan nak ke depan. Yakin boleh berjaya sikit-sikit tumbuh bila tengok sungguh-sungguh betul SID lain bersaing secara sihat! Memang sempoi! Masa tu, tengok orang makan vitamin free, eh kita pon pulun sharing sampai dapat makan vitamin free, tengok orang nak pentas, eh tak boleh jadi, kita fighting usaha kasi kaw-kaw lagi! 100% melonjak dari yang dulu kepada yang sekarang! Alhamdulillah. Tak joinmungkin tak jadi cenggini. 


Agak merepek, tapi inilah hasil dan kelebihan yang Mashy dah lalui! Nak cerita bab benefit dari Shaklee macam klische jew kan? So ni sharing habis ikhlas dah ni heheheh. InsyaAllah, entry takkan tamat disini. Kami akan terus berjuang menyahut cabaran-cabaran mendatang! Doakan kami menang hew hew hew ! Nak tido dah ni, okbai. Siomsiked. Assalammualaikum. ^^,






29/10/2014
01.449














Sunday, 26 October 2014

Cara Hilangkan Parut Jerawat

Dear Pimples If You're Going To Live On My Face, I Need To See Some Rent - FunnyLove.com


Jerawat?? Ahh..tidak!!! hehe..macam tu lah aksi bagi setiap gugurl yang menjadi mangsa jerawat tertepek di muka..dia punya baran marahkan jerawat tu siap minta sewa ngkoo kalau jerawat nak hidup selamanya kat muka gebus gebas korang tu..hehehe..wah!! macam best je nak kongsi story dengan korang macam mana nak hilangkan parut jerawat ni..Jom kita story sesama..^^




Jerawat yang dipicit dengan kuku akan mengakibatkan bekas/parut 


Dear Diary,
27 October 2014

Cakap pasal jerawat ni..korang tahu tak macam mana jerawat ni boleh sesat atas muka korang? meyh kita bagitau sikit macam mana jerawat ni terjadi..jerawat ni datang dari pelbagai segi antaranya hormon, bakteria, pemakanan, stress, alat solek, cahaya matahari dan pakaian..ia terjadi kerana pori-pori kita di sumbat dengan sel -sel mati dan sebum yang akan mengakibatkan kulit muka, belakang leher dan badan ditumbuhi jerawat..untuk tahu dengan lebih jelas pasal punca ni..In Shaa Allah di entri akan datang Aten kongsikan..

Okey, macam mana pulak cara nak hilangkan parut jerawat ni ek? teruja tak kalau dapat hilangkan..of coz la teruja kan..aten nak kongsi sikit cara-caranya..^^



Avokado


Buah Avakado

Walaupun avakado ni penuh dengan lemak, tapi ia kaya dengan vitamin A,C,E dan B complex tau..ia juga antioksida dan kaya dengan gluthatione..berkhasiat, anti bakteria dan kulat..memang sesuai lah nak pakai tepek kat muka korang tu..lagi-lagi untuk menghilangkan bekas jerawat..pes avokado tu kita sapukan kat muka..senang je..buat masker macam tu..after beberapa minit cuci lah muka dan tengok hasilnya..^^



Madu Dan Serbuk Kayu manis

Madu dan serbuk kayu manis di campurkan

Madu dan serbuk kayu manis ni memang banyak khasiatnya tau..antaranya berkaitan lah dengan nak hilangkan jerawat/parut jerawat ni..Caranya, ambil 3 sudu madu dan 1 sudu teh serbuk kayu manis. Sapukan pada jerawat/bekas jerawat sebelum tidur dan cuci selepas bangun pada keesokan hari. Campuran ini menghilangkan jerawat dan akarnya ^^




Betik

Buah Betik
Buah Betik ni kaya dengan vitamin C dan membantu menyelesaikan masalah kulit juga..ianya untuk menghilangkan noda dan menstrimulasi kilauan semulajadi..caranya, sapukan betik matang yang sudah diparut pada parut jerawat selama setengah jam  sebelum mandi ataupun sapu jus betik mentah pada bekas jerawat untuk menghilangkan parut jerawat ^^




Jus Halia dan Garam




Halia dan garam juga boleh dijadikan cara bagi menghilangkan parut jerawat..caranya, sapukan campuran Jus halia dan garam pada jerawat..dan biarkan kemudian lihat hasilnya nanti ^^




Lidah Buaya


Lidah Buaya

Lidah buaya pon banyak khasiat..cara untuk hilangkan parut jerawat macam ni, ambil daun lidah buaya dan potong dalam beberapa bahagian, than kupas kulitnya yang luar, lepastu sapukan lendir pada bahagian muka yang terdapat jerawat atau bekasnya..Buat di sebelah pagi atau petang dan teruskan sehingga mendapat hasil yang terbaik ^^


Haa..dah dapat cara dan petua macam mana nak hilangkan bekas jerawatkan..kalau nak diikutkan ni banyak lagi..kita kongsikan apa yang termampu je dulu untuk korang..cubalah kat muka masing-masing ye..kalau rasa malas dengan petua-petua ni..nak yang cepat, mudah dan ringkas..kita pon ada suggestion untuk korang..apalagi kan..taraaa..



Vitamin E Shaklee

Vitamin E Shaklee


Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium. Kenapa selenium? Sebabnya vitamin E yang tak ada selenium adalah vitamin yang tak sempurna, selenium membantu penyerapan vitamin E dengan lebih berkesan.

Vitamin E Shaklee didatangkan bersama dengan grape seed yang mana kelebihan grape seed ni mengandungi kuasa antioksidan 20x lebih hebat daripada vitamin E sahaja. Grape seed mengandungi OPC iaitu Oligomeric Proanthi Cyanidin membantu kulit lebih anjal dan awet muda gituu. Grape seed juga bertindak sebagai anti kanser tau.

 Cara mudah nak hilangkan parut dengan Vitamin E Shaklee cuma dengan pecahkan kapsul vitamin E dan sapu pada kawasan parut setiap malam sehingga dapat kesan yang diimpikan. Satu botol Vitamin E mengandungi 120 biji, hanya makan sebiji sehari, sebotol vitamin E mampu tahan sehingga 4 bulan penggunaan. Jimat dan berbaloi-baloi. 

Okey, Sampai sini dulu setakat hari ni..kita jumpa entri akan datang, tata..Assalamualaikum ^^




Pengedar Shaklee skudai

Aten Bestie
12.16 27/10/2014

Saturday, 25 October 2014

Vitamin Shaklee Kesukaan Saya

To all my little Hulkamaniacs, say your prayers, take your vitamins and you will never go wrong.

Dear Diary,
25 Oktober 2014

Bismillah, huwaaaaa...betol-betol kelam kabut lah hari ni, tak menang tangan, macam nak patah pinggang set up event. Aceewaahh macam gah je hahahhaha. Tinkiu pada gojez yang sudi singgah dating-dating dengan weolls, insyaAllah esok ade lagi taw! Balik ni, nak telan b-complex, buat hilang-hilang stress ehhehehe. Haaaa ni nak story ni! 




*B-Complex Kesayangan Saya*

Nak story la ni, first time Mashy consume vitamin Shaklee, inilah vitamin pertama yang Mashy rasa, Mashy tahu inilah vitamin yang badan Mashy sangat-sangat perlukan terutama tuntutan kerja walaupon work at home je pon mueheheheh. Ye lorr, berniaga tak kira lah produk atau perkhidmatan kan, both ada naik dan turun, ade lekuk kiri kanan. Tak boleh lari punyelah dari perkataan STRESS. Tambah-tambah pulak Mashy memang ade migrain, laaaaagilah sangat-sangat wajib consume, kadang-kadang bila terlupa telan tu, rasa macam ada je yang terkurang. Balik kampung pon Mashy bawak balik taw! Best part bila jalan jauh, Mashy dah kurang rasa mabuk kenderaan, rilex je rasa. 

Mula-mula upline suggest B-complex ni untuk rancang nak hamil, sebab vitamin ni lengakap dengan semua vitamin B dan asid folic, sesuai sangat-sangat lah untuk Mashy dengan hubby. Tapi rezeki belum sampai, weolls jadikan vitamin ni ibarat penenang muahahahhahahah. Balik kerjaje, tengok Mr.Nick kusut je, terus hulur B-Complex. We're so addicted to B-Complex



Ramai yang takut-takut nak consume B-Coplex sebab takut selera makan mencanak-canak, nahhhh ioolls bukti B-Complex stabilkan emosi tanpa peningkatan berat badan mendadak! It's all in your mind babeyh. Takot gain weight, then control your appetite. Work out! Mashy memang nak sangat gain weight, Mashy combine dengan Mealshake & ESP, bukan B-complex semata-mata taw! So lepas ni, jangan takut-takut! Ni botol ke 3 dah! Boleh rodger iolls kite gossip-gossip aturan makan hekslusif hokeyhhhhh!? 

Okeylah, nak kemas-kemas ni, esok nak set up balik ni hehehhe. Meh singgah ae??? Persada International Convention Centre Jb untuk Produk Anak Johor Festival. 








Cabaran Blogging bersama GenkiMomma  , 


25/10/2014
21:02
Mashy Bestie



Thursday, 23 October 2014

Produk Anak Johor Fest

 All Lasting Business Is Build On Friendship - Alfred A. Montaper


Hai geng, weols ada cerita nak story ni..lately ni weols memang agak busy dengan urusan harian dan cabaran blogging yang best lagi awesome tu kan..mesti uols dah follow..terima kasih ^^ weols nak bagitau ni..besok!! besok tau!! weols ada Event dekat Persada tau..kenapa lambat update?? saje je kasi surprise (surprise sangat)..nak tahu lebih lagi..meyh weols story cikit ^^




Produk Anak Johor fest
BestieSheTeenBeautyShop Pon Join


Dear Diary,
24 October 2014

Sekarang ni kitorang tengah busy tahap dewa dewi untuk set up event untuk besok..fuh!! walaupun sibuk tenaga tetap ada weyh..Performance Shaklee kan ada..apa de hal..hehehe..start malam ni pukul 8 pm kitorang dah berada kat Persada Convention Centre JB untuk set up booth WonderGlow Supremecy..sesiapa peminat tegar dan consumer tegar produk WonderGlow jom lah datang jumpa kitorang ni..nak kenal kitorang macam mana..eh..eh..eh..fofuler kot kitorang ni (perasan macam mintak campak ke bawah dari tingkat 5)..hahahaha..okey-okey..besok dan lusa kitorang pakai t-shirt kaler merah yang ada tulis wonderglow Dare To Glow tu..Taraaa..


Produk Anak Johor Fest
Uniform BestieSheTeenBeautyShop


Haaa..cari t-shirt ni ye..kitorang berdua je yang pakai..Booth kitorang nanti kitorang update lagi untuk bagitau..sekarang nak update banyak pun belum banyak info yang nak di war-warkan..so..bila, tarikh spesifik, time semua..sini kita bagitau..



Produk anak Johor Fest
Mark calender Korang siap-siap


Produk anak Johor Fest
!2 jam sabtu dan ahad


Produk Anak Johor Fest
Booth Wonderglow Supremecy


Okey, update sampai sini dulu..dah tahu bila, lokasi dan masa kan..save the date..dating dengan kitorang nanti ok..tata..Assalamualikum ^^



Pengedar shaklee Skudai

14.55 24/10/2014
Aten Bestie




Wednesday, 22 October 2014

Destinasi Percutian Idaman saya

 A Good Holiday Is One spent among People Whose nation Of - QuotesDonkey


Salam semua..dah masuk cabaran ke-7 kita hari ini..tajuk ni memang seronok..sebelum ni kita tak pernah terfikir untuk ada destinasi percutian idaman kita sendiri (kalau ada pun cuma dalam Malaysia)..sampailah kita berkenalan dengan family Shaklee yang awesome ni..terus dalam fikiran rasa bestnyeee kalau dapat pergi bercuti FREE!!!



Percutian Percuma
Dear Diary,
23 October 2014,

Kalau korang nak tahu, sebenarnya Destinasi Percutian Idaman weolss adalah..Percutian yang di bawa EXCLUSIVE oleh Shaklee..huhu..tak kisah ke mana pun yang penting dapat holiday..ingat senang ke nak dapat holiday free ni..shaklee pon bukan suka-suki bagi free tau..semua tu atas usaha weolss sendiri mengumpul mata conference..haa..tak ke puas hati tu dapat pergi free tapi atas hasil sendiri setiap tahun..syokk wooo...tak payah keluar modal yang penting..nak tahu cara macam mana? Meyh join ahli meyh..kita rasai sama- sama..hehe..

Baru-baru ni Shaklee ada buat trip ke US..wah!!! seronok tengok geng-geng yang dapat pergi..berapa banyak kita dapat kumpul conference point tu..berapa banyak family yang kita boleh bawa..seronok tau!!! dapat luggage free, duit poket pon dapat, lama tau pergi...semua di tanggung oleh shaklee..sapa tak nak wey!!!!..sini belanja pic sikit..



Destinasi Percutian Idaman Saya
Trip shaklee 2014 - US


SID Malaysia at Shaklee US - Goggle


Shaklee HQ - Goggle


Luggage Free dari shaklee - Goggle


Wow!! Bestkan..nampak tak gambar-gambar yang kita attatch tu..SID (Shaklee Independent Distributor) berpeluang pergi ke Syarikat Shaklee di US..selain tu banyak lagi tempat-tempat menarik yang mereka lawati tau..nampak tak luggage masing-masing semua sama je..kaler je beza-beza..kalau nak beli sendiri memang tak lah..ni Shaklee bagi free kot..awesomenya!!! Jadinya, destinasi percutian idaman weoolss semestinya Destinasi Holiday yang dibawa EXCLUSIVE oleh shaklee..hehehe..tempat yang memang kita nak pergi walau dimana pun kita ada semestinya Disneyland ni..huarghhh!!! Tenguk Hotel penginapan diorang pulak..telan air liur 40 kali lah uolss..selesanya!!!!





Disneyland - Goggle


Disneyland at US - Goggle

Hotel Penginapan di US - Goggle




Bestnye bila tengok gambar-gambar yang dikongsikan dari blogger-blogger SID yang berpeluang ikut trip shaklee yang lepas..seronoknya!!! In Shaa Allah weolss akan grab peluang yang sama jugak..chaiyok bestie!! hehe..tahun depan Shaklee nak bawak pergi Italy pulak tau..macam biasa bergantung pada CP (Conference Point) yang weolss dapat kumpul..malas nak cerita lelebih..nanti dah masuk ahli korang tahu lah sendiri..hehe..sebelum dapat ke Italy..nak belanja gambar-gambar kat Italy pulak..boleh jadi motivated diri untuk berusaha ke sana..Aamiinn ^^


Italy Trip 2015 - goggle


Italy Trip 2015 shaklee - goggle


Italy Trip 2015 Shaklee - goggle



Tengok gambar je dah teruja tahap dewa, belum pergi lagi ni..jom usaha sama-sama agar Destinasi Percutian Idaman kita semua tercapai..Aamiin ^^ ok sampai sini dulu..tata..Assalamualaikum ^^



Cabaran Blogging bersama GenkiMomma, Mama Olin, Ratu Nutrisi &



Pengedar shaklee Skudai

9.55  23/10/2014
Aten bestie